-->

У серпні 2021 року розпочала свою роботу мобільна клініка “Здоров’я на колесах”, яка проводить БЕЗКОШТОВНЕ ОБСТЕЖЕННЯ населення Івано-Франківської області з метою ідентифікації серед населення дорослого та дитячого віку осіб із переддіабетом та/або не діагностованим діабетом/надмірною вагою/ожирінням. Першими “ластівками” при обстеженні громад стали вчителі Бурштинського ліцею номер 3. Для оцінки наявності та імовірного ризику виникнення захворювань, наукові співробітники проєкту “Персоналізовані підходи для попередження ожиріння та діабету – спільна румунсько-українська програма отримання та поширення знань про здоров’я (PrePOD)” вимірювали ряд параметрів, зокрема: масу тіла, зріст, окружність талії, товщину шкірних складок, загальний відсоток жирової тканини та відсоток вісцеральної жирової тканини в організмі, рівень глюкози капілярної крові натще, рівень артеріального тиску, частоту пульсу і температуру тіла. Також проводили опитування обстежуваних осіб щодо режиму харчування і фізичних навантажень. Після обстеження кожен учасник отримав “звіт про стан здоров’я” із  вказаним індивідуально розрахованим ризиком імовірності розвитку цукрового діабету 2 типу в найближчі 10 років.

Впродовж серпня-вересня цього року науковці та медики планують обстежити ще близько 400 осіб в населених пунктах Івано-Франківщини. Основними центрами, де можна пройти скринінг будуть: м. Бурштин, с. Пійло, с. Тисменичани та с. Стецева.

Слідкуйте за анонсами в соцмережах, а також на нашому сайті http://www.prepod.org.ua/ в розділі “НОВИНИ” та приєднуйтеся до числа тих, хто дбає про своє здоров’я та добре самопочуття!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *