-->

7-8 травня 2021 року в рамках транскордонного проєкту «Персоналізовані підходи для попередження ожиріння та діабету – спільна румунсько-українська програма отримання та поширення знань про здоров’я (PrePOD)» (Грант 2SOFT/4.1/56 реалізується в межах Спільної Операційної Програми Румунія-Україна 2014-2020 і фінансується Європейським Союзом) відбувся семінар для лікарів первинної ланки медичної допомоги Івано-Франківської області, присвячений методам запобігання ожиріння та діабету.  https://youtu.be/DnfbQK3WZi8

Захід відбувався на території «Reikartz Парк Готель Івано-Франківськ» у режимі онлайн та офлайн, із дотриманням чинних в даний період часу протиепідемічних заходів.

Двадцять п’ять попередньо відібраних медичних працівників із ряду цільових населених пунктів Івано-Франківської області, передбачених проєктом, мали змогу відвідати два одноденні тренінги офлайн. Партнери із румунської команди, румунські та українські лікарі-клініцисти, а також інші бажаючі, мали змогу приєднатися до навчальних занять онлайн.

Протягом двох днів в режимі онлайн та офлайн захід відвідало 144 особи, серед яких 106 медичних працівників з України та Румунії. Програма тренінгу була дуже насиченою та цікавою. Вона включала серію дискусійних лекцій та обмін досвідом. Учасники мали змогу задати запитання та отримати вичерпні відповіді щодо наведеної проблематики. Висока оцінка була дана можливості обміну та переймання міжнародного досвіду клініцистами та науковцями із університетів обох країн – Румунії та України, які беруть участь у реалізації даного транскордонного проєкту.

Теми, представлені в рамках навчального семінару, наступні:

  • «Сімейний лікар – центральна фігура в діагностиці, лікуванні і профілактиці метаболічного синдрому та діабету»– доктор медичних наук, професор Володимир Боцюрко;
  • «Біохімічні основи ожиріння та цукрового діабету»– доктор біологічних наук, професор Володимир Лущак;
  • «Надлишкова вага, ожиріння, цукровий діабет і ризики COVID-19»– науковий співробітник, лікар-інтерн Іван Твердохліб;
  • «Аліментарне ожиріння, як добровільний вибір життя з хворобами» –кандидат медичних наук, доцент Тамара Вацеба;
  • «Дієтологічні аспекти регуляції маси тіла і попередження розвитку цукрового діабету»– кандидат медичних наук, практикуючий лікар-дієтолог Оксана Скиталінська;
  • «Роль фруктози в епідемії ожиріння та діабету»– доктор біологічних наук, професор Галина Семчишин;
  • «Мистецтво спілкування з пацієнтами»– доктор медичних наук, доцент Роксолана Нестерак.

Також, медичні працівники мали можливість ознайомитися та протестувати роботу обладнання, яке було закуплене в межах грантової програми для проведення скринінгових досліджень та обстеження цільових груп населення на місцях. 

Учасники заходу отримали надзвичайно цікаву, корисну та актуальну інформацію. Після завершення тренінгу учасники офлайн сесії поділилися своїми враженнями про захід та отримали сертифікати і додаткові матеріали.

Щоб передати дружню атмосферу заходу – ділимося деякими світлинами (більше світлин можна переглянути в розділі “Діяльність-Фотогалерея” на цьому сайті).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *