-->

 

Впродовж січня-лютого 2022 року наукові співробітники транскордонного проєкту “Персоналізовані підходи для попередження ожиріння та діабету (PrePOD)” Олександра Абрат, Тетяна Микитин, Іван Твердохліб, разом із координатором програми Володимиром Лущаком, відвідали понад 20 медичних установ Івано-Франківської області.

Метою візитів було розповсюдження методичних матеріалів про здорове харчування дітей, підлітків та дорослих, а також опитування надавачів первинної медико-санітарної допомоги щодо покращення консультування ними пацієнтів із високим ризиком розвитку ожиріння та цукрового діабету на основі знань, отриманих у проєкті. 

Як вдалося з’ясувати співробітникам проєкту під час робочих візитів, учасники семінару та їхні колеги, на основі отриманого досвіду у грантовій програмі PrePOD, в період з травня 2021 по лютий 2022 років  проконсультували близько 15 000 осіб різного віку. 

Отримані в подарунок від програми  PrePOD друковані матеріали допоможуть медичним працівникам наочно підкріпити їхні рекомендації пацієнтам щодо здорового харчування та сприятимуть попередженню виникнення неінфекційних захворювань та розвитку їх ускладнень.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *