-->

У жовтні 2021 року в селі Пійло Калуського району було проведено декілька громадських кампаній, що стало завершальним етапом роботи над основною активністю проєкту «Скринінгові візити та громадські кампанії в громадах»

Активність 3.5 є наймаштабнішою у проєкті і до неї було залучено не тільки наукових співробітників, але і студентів-волонтерів.  Також в рамках цієї діяльності було використано більшу частину обладнання і витратних матеріалів. Студенти-добровольці, які брали участь у цих кампаніях, пройшли попередню підготовку в рамках Активності 3.4. та були постійно під опікою своїх старших колег.

Нагадаємо, що обстеження населення відбувалося  впродовж шести місяців в населених пунктах Івано-Франківської області: Бурштин, Тисменичани, Стецева та Пійло. Дорослі та діти проходили скринінг за допомогою мобільної клініки «Здоров’я на колесах».

Обстежені особи впродовж декількох хвилин після вимірювань отримали оброблений та інтерпретований звіт про стан свого здоров’я. Після цього їм було надано персоніфіковану консультацію  щодо їхнього поточного стану здоров’я та запропоновані профілактичні заходи для уникнення/зменшення ризику ожиріння і діабету. Усім учасникам громадських кампаній було надано інформаційні листівки, що містять поради щодо здорового харчування та фізичних вправ. Людей з раніше не діагностованими захворюваннями направляли до їхніх сімейних лікарів.

Обстежених осіб поділили на дві цільові категорії. У першій цільовій групі визначали ризик розвитку надлишкової ваги/ожиріння/діабету. Серед 506 обстежених осіб у цій групі, 187 осіб (серед яких 71 дитина) мали високий ризик розвитку вище названих захворювань.

До другої цільової групи відносили осіб, яких обстежували на наявність переддіабету або раніше не діагностованого діабету. Серед 400 обстежених осіб у 57 виявили вище названі захворювання.  

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *